Friday, June 29, 2012

tutorial tudung bawal

Assalamualaikum.

Ini adalah cubaan pertama saya buat video.tutorial tudung bawal ni dah bersepah sepah kat youtube.

Enjoy !! Hope you like it :)

video

Sunday, June 17, 2012

review lotion

Assalamualaikum.

Hello peeps ! harini aku nak buat review lotion yang pernah aku try dan keberkesanannya.dalam bebanyak skincare products,paling aku suka adalah lotion.benda ni wajib ada dalam shopping list aku kalau dah habis.bagi orang lain mungkin gemar memakai day cream or night cream.for me,lotion is enuff,teehee.aku start pakai lotion pun selepas spm,huhu.masa sekolah mana reti bebenda gini.biasalah perempuan semua nak try kan (=.=) bila dah try tak boleh nak berpisah pulak dah.terukk terukk.

Ok ni produk pertama yang aku try “new & trendy”.cemana pula dengan keberkesanannya?bagi aku produk ni ok ok je.bau wangi dia memang kuat tapi tak tahan lama.kalau apply dekat tangan agak melekit.

Produk kedua aku try adalah “nivea”.masa tu lotion nivea ni tengah hot.aku pun cam,ehh ramai pakai yang ini kata ok.kita pun try lah.sekali perghh bau lotion macam bau jantan.terus stop.lotion ni terus aku lesing ke tong sampah.tak ada effect pape pun.

Ketiga aku try “johnson & johnson”.beli secara tak sengaja.nak rasa feeling feeling baby kejap.suka lotion ni.bau dia buat kita nyenyak je tidur.memang terasa baby ahh pakai lotion ni,ahak ahak.lotion ini sedikit melekit dan tak meresap ke dalam kulit.

Next aku try “vaseline”.yang bestnya lotion ini tak melekit dan cepat menyerap dekat kulit.tapi satu aku tak berkenan sebab bau dia tak wangi,huhu.biasa je bau dia.dalam masa yang sama aku try jugak lotion dari “etude house”.tak best langsung etude house punya lotion.packaging je comel ala ala korean gitu.tapi hampeh.

Dan buat masa sekarang aku akan setia dengan lotion dari “echanteur paris” suka sangat lotion ini.bau dia sangat wangi.paling best sekali tak melekit.i loike i loike ! nak stay dengan lotion ini je.jangan lah ada godaan dari bodyshop ke bagai,haha.




Prinsip dalam membeli lotion.

1.Packaging WAJIB bewarna pink dan comel (pakej pakej)
2.Mestilah wangi dan tahan lama (ada SPF lagi bagus)
3.Harga berpatutan (mampu dibeli oleh student)
4.Tidak melekit.

Jangan ingat perempuan je pakai lotion tau,lelaki pun ada.tak salah lelaki pakai lotion,bukan hilang sifat kelakian atau kemachoan pun.bagi aku lelaki yang menjaga kulit ini memang awesome ! haha.bagi girls pulak triple awesome ! hehe.

Much love <3

Tuesday, June 12, 2012

VCO catalyst

Assalamualaikum. 


Hello peeps ! harini aku nak share kebaikan supplement yang aku amik tiap tiap pagi.produk ni aku rasa tengah hot sekarang.dekat mana mana je bercakap pasal produk ni bagus.aku pun macam ehh nak try jugak ! cambest je,huhu.bestnya bila baca testimoni produk ni memang bagus.ni baru 1st botol aku try,itu pun tak habis lagi.sebab aku selalu skip.1 botol sepatutnya untuk 1 bulan.tapi aku amik masa 2 bulan untuk habiskan.kesannya tak berapa nak nampak sebab aku selalu skip makan,teehee.tapi satu yang aku suka tentang produk ini ialah dia bagi kulit kita lembut dan halus you,i loike i loike ! produk yang aku maksudkan ialah VCO catalyst softgel. 


Apa itu VCO softgel? 


VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel.Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat,kulit kering dan tona kulit tak sekata.


Dosage : 1 capsule twice daily.


sebotol RM 39.90


Kebaikan VCO


• menghilangkan parut jerawat dan strecthmark. 
• kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat,berminyak dan juga kering. • melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari. • Pengurangan kenaikan jerawat. • mempercepat penggantian sel-sel mati dengan yang baru. • melindungi tubuh daripada kanser payudara dan kanser rahim. • melawaskan pembuangan air besar dan kecil. • memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin. • meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental. • PMS akan teratur. • mengurangkan berat badan bagi seseorang yang ada lebihan lemak sahaja (orang kurus sekiranya makan tiada effect.weight tetap maintain) • mengurangkan tidur berdengkur.  


Yang penting produk ini keluaran orang islam dan 100% bumiputera.paling penting sekali ianya halal,selamat dan tiada penggunaan bahan kimia dan haba dalam penghasilan.vco ini bukan ubat dan tiada side effect.produk vco ini halal dan asli.di kotak ada cop halal jakim,seriel number dan cop buatan Malaysia. 

Dari sudut kesihatan yang mana Islam amat menitikberatkan kesejahteraan tubuh badan sebagaimana Islam menjaga jiwa dan akal.Oleh itu,kita amat dituntut supaya menjaga kesihatan kerana "sihat" merupakan anugerah berharga dari Allah.Kita hanya berusaha,Allah yang menentukan.

Thank you for reading this entry.

Much love <3

Monday, June 11, 2012

it's a brand new day

Assalammualaikum.

Hello peeps ! im new blogger here,hee.taklah new sangat,haha.aku dah start blogging  ni sejak tahun 2009 lagi.lepas spm je aku rasa penulisan ni best,ahak.ok tipu belaka.aku berblogging sebab rasa bosan dekat rumah lepas spm,huhu.ni kiranya pembaharuan untuk blog aku.kunonnye nak bagi cecantik,up to date dan kelass gitu joyah oi.bila dah capai umur 20 tahun ni aku rasa ada kematangan sikit dalam penulisan,ecece *muntah 2 baldi*.dari gaya penulisan aku masa lepas spm tu agak childish.bukan agak agak tapi sangat childish (=.=) bila baca balik aku gelak sensorang,mana tak nya lepas ayat je aku mesti letak 2 titik.bila tak tahu nak update apa,aku update lirik lagu.ada ke orang nak baca?haha.

Ok tak nak bercerita panjang,ni serba sedikit tentang diri aku.dikenali sebagai aleeza huda.kawan rapat panggil aku leza.aku selesa sangat dengan panggilan tu.nak panggil huda pun boleh,hoho.aku anak kedua dari empat orang beradik.berasal dari perak.masih belaja lagi.ok tu sahaja.cerita bebanyak kang letih pulak kome nak baca ye dak?hehe.